Machineveiligheid

Onze Specialismen

Veilige en gecertificeerde oplossingen

Maatwerk CNC Services

Merkonafhankelijk advies

Veilige en gecertificeerde machines

Machine Inspecties

Het werken met machines kan gevaren met zich meebrengen. De Arbowet stelt dat u verantwoordelijk bent voor de veiligheid en de juiste registratie van elektrische installaties, apparaten en toestellen. De criteria hiervoor zijn exact omschreven. KIS CNC Services is gecertificeerd om veiligheidsinspecties, zoals de NEN 3140 Keuring, voor u uit te voeren. We leveren met Excellent Maintenance dus niet alleen het beste onderhoud voor uw machines, we zien er ook op toe dat zij altijd veilig zijn en aan alle benodigde certificeringen voldoen.

NEN 3140

De NEN 3140 Keuring is onderdeel van de Arbowet. Het is de jaarlijkse keuring van elektrische arbeidsmiddelen, bewerkingsmachines en hijsinstallaties. KIS CNC Services heeft de bevoegdheden én ervaring om deze verplichte NEN 3140 Keuring uit te voeren. We doorlopen de volgende stappen, volgens het Risico Inventarisatie en Evaluatie model, om uw machineveiligheid te garanderen:

– Risico-inventarisatie
– Audit
– Rapportage
– Herstelmaatregelen
– Evaluatie

Direct contact met onze specialisten
 B7y6404

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

De RI&E is een uitgebreide veiligheidsinspectie, waarbij ook factoren als bijvoorbeeld de omgevingsveiligheid, de mate van toezicht en de duidelijkheid en correctheid van veiligheidsinstructies worden meegenomen. Met een RI&E heeft u een zo volledig mogelijk overzicht van eventuele veiligheidsknelpunten binnen uw werkomgeving. KIS CNC Services levert naar aanleiding van de inspectie een plan van aanpak op basis van de prioriteiten (risicoklassen) en kan desgewenst ook de vervolgwerkzaamheden uitvoeren.

Uitvoerder CE-markeringstrajecten

Wanneer u de prestatie of functionaliteit van een bestaande machine wijzigt, dan verandert ook het veiligheidsrisico van de installatie. De machine moet dan opnieuw worden getoetst aan de Machinerichtlijn voor veiligheid en worden voorzien van een CE-markering. KIS CNC Services voert ook deze toets graag voor u uit. We hanteren een aanpak volgens de Wet Gevaarlijke Werktuigen en we zorgen dat wordt voldaan aan wettelijke technische en administratieve veiligheidseisen. 

Het eindresultaat: veilige en gecertificeerde machines.

Meer over onze aanpak

Gerelateerde producten

Wij helpen u graag verder!

Wij zijn KIS CNC Services
Neem contact op
Bel mij terug

Uw specialist in machine onderhoud