Machine Retrofit

Onze Specialismen

Veilige en gecertificeerde oplossingen

Maatwerk CNC Services

Merkonafhankelijk advies

Investeer in nieuwe tijd voor uw machines

Machine Retrofit

Oude machines zijn vaak onverwoestbaar en kunnen een zeer lange levensduur hebben. Maar hoewel ze niet snel verslijten, verouderen ze wel. Na 10 jaar verloopt ook vaak de garantie. Reserveonderdelen raken schaars, worden steeds moeilijker leverbaar en zijn daardoor vaak ook duurder. Onverwachte uitval en kosten hangen u boven het hoofd. Moet u dan de machine afschrijven? Dat hoeft niet. Een machine retrofitten kan uitkomst bieden

Retrofitting is het vernieuwen van een bestaande (verouderde) machine met als doel het verbeteren of waarborgen van de prestaties van de machine. De besturing, aandrijving en bekabeling worden vervangen, zodat de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en efficiëntie weer voor lange tijd gegarandeerd zijn. Een machine retrofitten is dus een duurzame investering.

KIS CNC Services kan uw machine retrofitten op alle benodigde vlakken. Mechanisch, elektrisch, elektronisch; we kunnen alles uitvoeren. Geen ander bedrijf in Nederland heeft de ervaring en capaciteit om dit soort omvangrijke projecten op te pakken.

Direct contact met onze specialisten

Zo goed als nieuw, maar dan beter!

Machines werden vroeger sterk en stabiel gemaakt, maar na verloop van tijd voldoen ze niet meer aan de juiste standaarden. Dit kan zowel gaan om de mogelijkheden als de wettelijke regels. Ze worden minder snel en veilig. Een machine retrofit maakt de machine weer up-to-date, maar brengt nog meer voordelen met zich mee. Tijdens retrofitting kan de machine ook duurzamer en zuiniger worden gemaakt. Zo kunnen bijvoorbeeld het energieverbruik en de CO2-uitstoot worden verlaagd. Dat is goed voor het milieu én bespaart kosten.

Veiligheid

Ook als uw oude machine nog perfect produceert kan deze op het gebied van veiligheid mogelijk niet meer aan de eisen voldoen. Dit brengt zowel risico met zich mee voor de productkwaliteit als voor uw werknemers. KIS CNC Services kan de veiligheidsrisico’s voor u in kaart brengen en op papier zetten.

Wat levert machine retrofit op?

 • Grip op de onderhoudskosten
 • Verbeterde werking en prestaties van machines:
  • Verhoogde betrouwbaarheid
  • Verhoogde productiviteit
  • Meer geheugencapaciteit
  • Langere levensduur
 • Minder downtime
 • De verkrijgbaarheid van reserveonderdelen is gewaarborgd
 • De investering is gelimiteerd tot 20% – 40% van de nieuwwaarde van de machine

KIS levert. Altijd en overal.

Meer over onze aanpak

Gerelateerde producten

Wij helpen u graag verder!

Wij zijn KIS CNC Services
Neem contact op
Bel mij terug

Uw specialist in machine onderhoud